Έλλης 1 - Δάφνη, Αθήνα ΤΚ 17235
Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00

panepistimio patras vivliothiki

H INTEROPTICS στηρίζοντας διαχρονικά το χώρο των Βιβλιοθηκών, είναι χορηγός και εκθέτης στο 27ο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών που διοργανώνει ψηφιακά η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών στις 25-27 Οκτωβρίου 2021.

Προκειμένου να παρακολουθήσετε το Συνέδριο πατήστε εδώ.
 

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των ομιλιών και των παρουσιάσεων των οργανισμών τους οποίους η INTEROPTICS αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Κύπρο.


Σας περιμένουμε στο ψηφιακό μας περίπτερο, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

 

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

 

Στο πλαίσιο της συνεδρίας Ανάπτυξη, διαχείριση και προβολή πολιτιστικού περιεχομένου η εταιρεία altsol, συνεργάτης της INTEROPTICS συμμετέχει ως ομάδα σε δύο ανακοινώσεις:


Ώρες διεξαγωγής της συνεδρίας: 14.00-15.30


Η πρώτη ανακοίνωση είναι η "Παρουσίαση του ψηφιακού αποθετηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων για την ανάδειξη της ιστορίας του Δήμου Σαρωνικού / Λυδία Αλαγιάννη, Κώστας Μαϊστρέλης, Σίμος Λεωνιδάκος, Νίκος Παπάζης, Παντελής Μπράττης & Εμμανουήλ Γαρουφάλλου".


Η κ. Αλαγιάννη θα παρουσιάσει την προσπάθεια της δημοτικής βιβλιοθήκης Καλυβίων για τη δημιουργία του ψηφιακού αποθετηρίου ως υποδομής που στόχο έχει την ανάπτυξη, οργάνωση και τεκμηρίωση πλήθους πληροφοριών και τεκμηρίων γύρω από την ιστορία του Δήμου Σαρωνικού. Ένα φιλόδοξο εγχείρημα που  συνεχίζεται και προσπαθεί να συνδυάσει την επιστημονική δουλειά βιβλιοθηκονόμων, ιστορικών, λαογράφων με πληροφορίες και τεκμήρια που εισφέρονται από την κοινότητα μέσω δράσεων πληθοπορισμού.


Η ομάδα μας ανέλαβε την υλοποίηση του αποθετηρίου μέσω της open-source πλατφόρμας διαχείρισης οντολογιών και σημασιολογικών δεδομένων ReasonableGraph.


Αποτελεί μία από τις πρώτες εγκαταστάσεις που περιέχουν την υλοποίηση σε μία εφαρμογή τόσο του προτύπου αρχειακής περιγραφής EAD όσο και τα σημασιολογικά μοντέλα της οικογένειας του FRBR.


Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε εδώ https://reasonablegraph.org/


Η δεύτερη ανακοίνωση είναι η "Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας και η συλλογή Κωνσταντίνου-Αγαθόφρωνα Νικολόπουλου: ένα διεθνές κέντρο του Διαφωτισμού σε ένα απόκεντρο σημείο του ελληνικού κόσμου / Γιώργος Κατσαμάκης, Παντελής Μπράττης, Κέλλυ Φατούρου, Αντωνία Βλαχούση & Σταματία Κοτρέτσου"


Θα παρουσιαστεί ο πλούτος των συλλογών της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας και η προσπάθεια για την ανάδειξή του.


Η ομάδα μας ανέλαβε την αναδρομική καταλογογράφηση με εφαρμογή των κανόνων RDA.

 

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

 

Στο πλαίσιο της συνεδρίας Προηγμένα προϊόντα και υπηρεσίες πληροφόρησης η INTEROPTICS σας καλεί να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις των συνεργατών μας ProQuest & Turnitin:


Ώρες διεξαγωγής της συνεδρίας: 14.00-16.00


  • ProQuest One Business: εστιάζοντας στη μελέτη της επιχειρηματικότητας / Γιάννης Γκανάτσιος, Account Manager Italy, Greece, Cyprus, Malta

    Η ProQuest One Business είναι μια νέα λύση που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τις μοναδικές ανάγκες διδασκαλίας και μάθησης των καθηγητών και των φοιτητών των οικονομικών.
    Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με καθηγητές, φοιτητές και βιβλιοθηκονόμους οικονομικών, η ProQuest One Business προσφέρει ένα μείγμα πρακτικού και θεωρητικού περιεχομένου σε μια διεπαφή που βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν τις ερευνητικές δεξιότητες που θα χρειαστούν για την επιτυχία στα μαθήματα και την καριέρα τους.
    Καθοδηγεί διαισθητικά τους φοιτητές για τις πιο κοινές εργασίες τους και περιέχει πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη πηγή συμπεριλαμβανομένων περιοδικών, ειδήσεων, βιβλίων, διατριβών, αναφορών αγοράς και ροής βίντεο.
    Με τη χρήση της  ProQuest One Business οι φοιτητές μπορούν εύκολα να εντοπίσουν και χρησιμοποιήσουν τα περιεχόμενα που χρειάζονται,  έτσι ώστε να είναι αυτάρκεις, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους είτε βρίσκονται εντός της πανεπιστημιούπολης είτε εκτός.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=D4r0qn0Fh1Q

Turnitin: Overcoming the pivots and pitfalls of digital transformation in education / Nigel Henderson, Channel Business Manager EMEA

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ήταν στην ατζέντα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εδώ και αρκετό καιρό, όμως ο COVID-19 επιτάχυνε τις ψηφιακές επενδύσεις και τα αντίστοιχα έργα με ασύλληπτη ταχύτητα. Ο κλάδος αναμφίβολα γνώρισε μεγαλύτερη μεταμόρφωση το 2020 από ότι τα τελευταία 10 χρόνια μαζί. Η κρίση ανάγκασε τα πανεπιστήμια να επαναπροσδιορίσουν τις δυνατότητες διδασκαλίας και μάθησης και να υιοθετήσουν την διαδικτυακή εκπαίδευση.


Πόσες από αυτές τις αλλαγές είναι προσωρινές και ποιες φαίνεται πιθανό να παραμείνουν και μετά το 2021;

palc27 logo

Επικοινωνήστε μαζί μας