Έλλης 1 - Δάφνη, Αθήνα ΤΚ 17235
Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00

libkey

Η πρόσβαση στο περιεχόμενο πρέπει να είναι εύκολη. Ωστόσο, είκοσι χρόνια μελέτης των link resolvers έχουν δείξει πώς οι φοιτητές και οι καθηγητές θεωρούν ότι η χρήση τους δημιουργεί σύγχυση, είναι  χρονοβόρα και απογοητευτική: πάρα πολλά κλικ, links που δε λειτουργούν και αδιέξοδα.

Άλλες επιλογές σύνδεσης, όπως το Unpaywall και τα links των εκδοτών, φαίνεται να υπόσχονται ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση. Αντιθέτως βλέπουμε πως ακόμη και αυτοί οι σύνδεσμοι μπορεί να μη λειτουργήσουν, να μη δοθεί προτεραιότητα στην καλύτερη μορφή ή ακόμη και να συνδεθούν σε άρθρα που δεν έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους!

Επιπλέον, η έρευνα αποκαλύπτει πως οι συγγραφείς παραπέμπουν πολλές φορές σε άρθρα που έχουν αποσυρθεί μετά τη δημοσίευση, επειδή ακριβώς οι εκδότες και οι aggregators δεν υποδεικνύουν ότι βρίσκονται κατάσταση απόσυρσης, ένα πρόβλημα που ενισχύεται από τα απευθείας links.

Την Τρίτη, 15 Μαρτίου στις 4 μ.μ ο Kendall Bartsch, Co-founder και CEO της Third Iron, παρουσιάζει το πως το Libkey δίνει λύση στο διογκούμενο και σύνθετο πρόβλημα των συνδέσεων. Πιο συγκεκριμένη, η AI τεχνολογία του LibKey:

  • Καθορίζει αυτόματα την καλύτερη διαθέσιμη πηγή ενός άρθρου ταξινομώντας δυναμικά τις πηγές με βάση την αξιοπιστία του συνδέσμου
  • Ελαχιστοποιεί το πρόβλημα της κατεστραμμένης σύνδεσης από κάποιον aggregator εστιάζοντας στη σύνδεση βάσει αναγνωριστικού (identifier-based linking)
  • Φέρνει στην επιφάνεια το περιεχόμενο Ανοικτής Πρόσβασης χάρη σε μια εκτεταμένη, ιδιόκτητη γνωσιακή βάση
  • Ενημερώνει τους χρήστες για την κατάσταση απόσυρσης για να αποτρέψει την ακούσια αναφορά σε εργασίες που έχουν αποσυρθεί

Είτε οι ερευνητές σας ξεκινούν το ταξίδι αναζήτησης πληροφόρησης στη βιβλιοθήκη μέσω ενός discovery service, είτε μέσω βάσεων δεδομένων, είτε μέσω Διαδικτύου σε ιστότοπους όπως το PubMed και η Wikipedia, το LibKey τους συνδέει απρόσκοπτα με το καλύτερο διαθέσιμο περιεχόμενο - όλα με ένα κλικ και σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στο webinar θα συζητηθούν τα  πιο συχνά προβλήματα πρόσβασης και θα παρουσιαστεί μια επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο το LibKey τα αντιμετωπίζει. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, αλλά ο χώρος είναι περιορισμένος, για αυτό εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας κάνοντας εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.eventbrite.com/e/libkey-webinar-for-uk-libraries-tickets-272404758967

Επικοινωνήστε μαζί μας