Έλλης 1 - Δάφνη, Αθήνα ΤΚ 17235
Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00

libkey

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση του έργου της αναδρομικής καταλογογράφησης 4.500 τόμων της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου “Κοραής”.

Το έργο αφορούσε σπάνιο και πολύτιμο υλικό που διαθέτει η βιβλιοθήκη και προέρχεται από τη Συλλογή του Αδαμαντίου Κοραή αλλά και άλλων πολύ σημαντικών δωρητών της βιβλιοθήκης, όπως των Κ.Χ. Ροδοκανάκη, Κ.Β. Κουκουρίδη, κυρίας Μπούρα, Γ. Δ. Σπανού, Διονυσίας Κατεβάτη, Αλ. Παχνού, κλπ. Το έργο εκτελέστηκε σε συνεργασία με την ομάδα καταλογογράφησης της ομάδας ReasonableGraph.org με επικεφαλής τον Παντελή Μπράττη και τους βιβλιοθηκονόμους Γιώργο Κατσαμάκη, Ευαγγελία Παπαδάκη, Διονυσία Ρήγα, Κέλλυ Φατούρου και τη φωτογράφο Έλενα Μαργαριτίδη. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη  συνεργασία τη διευθύντρια της βιβλιοθήκης κυρία Άννα Χαζίρη αλλά και τους Μαρία Βατσιάνου, Ιφιγένεια Βατσιάνου,  Κωνσταντίνο Ζαφείρη και Δέσποινα Καλιαγκά.

Οι εγγραφές του έργου μπορούν να εντοπιστούν στον ηλεκτρονικό  κατάλογο της βιβλιοθήκης που είναι διαθέσιμος εδώ: https://koraeslibrarymain.openabekt.gr/

Επικοινωνήστε μαζί μας