Έλλης 1 - Δάφνη, Αθήνα ΤΚ 17235
Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00

libkey

Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει συνέδριο με τίτλο “Building the Capacity of Educators and Librarians in Information Literacy” την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στη Λεμεσό. Ανάμεσα στους χορηγούς και ομιλητές του συνεδρίου είναι και η Turnitin, την οποία η εταιρεία μας αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Educability “Building the Capacity of Educators and Librarians in Information Literacy”, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα από Ελλάδα, Ισπανία και Σερβία.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία και η δωρεάν διάθεση μέσω της πλατφόρμας Moodle, μαθημάτων πληροφοριακής παιδείας σε έξι διαφορετικές θεματικές: Critical Literacy, Digital Literacy, Mobile Literacy, Media Literacy, Data Literacy και Sustainability Literacy. Το συνέδριο θα προσφερθεί στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε βιβλιοθηκονόμους και εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και αποσκοπεί στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Το συνέδριο μπορεί να το παρακολουθήσει ένας/μία εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο. Οι κύριοι ομιλητές του συνεδρίου θα είναι η κυρία Ειρήνη Ανδριοπούλου (Τμήμα Μελετών, Έρευνας και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Εθνικό Κέντρο Οπτικoακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ) και ο κύριος Francisco Javier García Marco (University of Zaragoza, Spain).

Ο Γιώργος Αναστασάκης εκ μέρους της INTEROPTICS και ο Nigel Henderson εκ μέρους της Turnitin, θα έχουν τη χαρά να σας συναντήσουν στον χώρο του Συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ: https://educability.cut.ac.cy/

Επικοινωνήστε μαζί μας