Έλλης 1 - Δάφνη, Αθήνα ΤΚ 17235
Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00

libkey

Η ανακοίνωση του ChatGPT πριν από λίγο καιρό προκάλεσε ένα κύμα συζητήσεων σχετικά με τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης αλλά και μια κούρσα ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών που αναπτύσσουν τέτοιου είδους προγράμματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει το ChatGPT στην ακαδημαϊκή κοινότητα σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην εκπαίδευση. Νέες τεχνολογίες φαίνεται να γίνονται δεκτές με διαφορετικούς τρόπους καθώς πολλοί είναι εκείνοι που τις βλέπουν θετικά, ενώ άλλοι μπορεί να είναι κάπως καχύποπτοι ή και εχθρικοί με την είσοδό τους στην ερευνητική πραγματικότητα. Υπάρχουν για παράδειγμα πανεπιστήμια που ήδη έχουν απαγορεύσει την χρήση του ChatGPT, με τον φόβο ότι το συγκεκριμένο εργαλείο θα αξιοποιηθεί από τους ερευνητές με αθέμιτους τρόπους, όπως για παράδειγμα για τη συγγραφή εργασιών.

Το Turnitin φιλοδοξεί να έχει την απάντηση σε τέτοια περιστατικά και κοινοποίησε τη σελίδα AI writing resource όπου μπορεί κανείς να ενημερώνεται για την πρόοδό στην κατασκευή ενός εργαλείου θα μπορεί να ανιχνεύσει εάν ένα κείμενο έχει παραχθεί από μέσα τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και πότε αυτό θα είναι διαθέσιμο, απευθυνόμενο κυρίως σε εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκό προσωπικό. Η σελίδα αυτή ενημερώνεται τακτικά με πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο του Turnitin στο να εισάγει τα χαρακτηριστικά της ανίχνευσης στην αγορά, περιλαμβάνοντας την απόδοση της έρευνας και του εργαστηρίου ανάπτυξης και επισημαίνοντας τα ορόσημα στην διαδικασία της εξέλιξης. Επιπλέον οι πηγές θα περιλαμβάνουν και μια λίστα εκδηλώσεων και συνεδρίων του χώρου όπου η ομάδα θα παρευρίσκεται προκειμένου να παρέχει προσωπικά ενημερώσεις.

Πέρα από την παροχή ενός εργαλείου ανίχνευσης κειμένου παραγμένου από chatbot, το Turnitin φιλοδοξεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας διευρυμένη βιβλιοθήκη πηγών με σκοπό βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό της ανώτατης εκπαίδευσης να προσαρμοστούν σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον όπου χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη. Για την ακρίβεια υπάρχουν ήδη κάποιες διαθέσιμες πηγές που περιλαμβάνουν ένα «λεξικό όρων» (glossary of terms ) για να τους βοηθήσουν να αντιληφθούν την τεχνολογία και ένα μπλογκ σχετικά με το πώς οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αντιμετωπίσουν την απειλή και τι μπορούν να αναμένουν.

https://www.turnitin.com/blog/turnitin-showcases-homework-progress-launches-new-ai-writing-landing-page

Επικοινωνήστε μαζί μας