Έλλης 1 - Δάφνη, Αθήνα ΤΚ 17235
Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00

libkey

 

Το LIBER και o OCLC εγκαινιάζουν ένα πολυετές πρόγραμμα δέσμευσης για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση ικανοτήτων σε ερευνητικές βιβλιοθήκες με όραμα για το μέλλον

Το LIBER και ο OCLC ανακοίνωσαν την έναρξη ενός πολυετούς προγράμματος δέσμευσης βασισμένο στη στρατηγική του LIBER’s 2023-2027, το οποίο παρουσιάζει ένα όραμα για το μέλλον των ερευνητικών βιβλιοθηκών.

Η σειρά συζητήσεων θα εξετάσει συλλογικά, θα εξερευνήσει και θα ιδεολογήσει γύρω από τις ταχέως εξελισσόμενες τεχνολογίες, μια ώθηση για ανοιχτό περιεχόμενο και την επιτακτική ανάγκη υποστήριξης δικαιωμάτων και αξιών.  Η έκδοση 2023-2024 της σειράς, “Building for the future: Opportunities and responsibilities for state-of-the-art services”, θα επικεντρωθεί στο δεύτερο στοιχείο της στρατηγικής του LIBER — «Μέχρι το 2027, οι ερευνητικές βιβλιοθήκες θα παρέχουν μακροπρόθεσμες, κρατικές -υπηρεσίες αιχμής για συλλογές, δημοσίευση και επιμέλεια πληροφοριών και (μετα)δεδομένων. Αυτές οι υπηρεσίες θα είναι σχετικές και προσαρμοσμένες σε ομάδες χρηστών εντός και εκτός του ακαδημαϊκού χώρου."

Ανοιχτή στα μέλη του LIBER και στις θυγατρικές της OCLC Research Library Partnership—μαζί με την ευρύτερη κοινότητα των ερευνητικών βιβλιοθηκών—η πρώτη σειρά συζητήσεων θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024.

Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στις ευκαιρίες για στρατηγική συνεργασία βιβλιοθηκών γύρω από τρεις θεματικούς τομείς— διαχείριση ερευνητικών δεδομένων *  λήψη αποφάσεων με γνώμονα τα δεδομένα * τεχνητή νοημοσύνη,  μάθηση μηχανών και επιστήμη δεδομένων.  Οι συμμετέχοντες αναμένεται να κατανοήσουν καλύτερα τον ηγετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η βιβλιοθήκη στην εξερεύνηση και την παροχή αυτών των υπηρεσιών, αυξημένες γνώσεις γύρω από τη συνεργασία και τον ρόλο της στην ανάπτυξη και προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών και περισσότερη εμπιστοσύνη στη συζήτηση των ευκαιριών και των ευθυνών γύρω από αυτούς τους τύπους υπηρεσιών.  Αναμένεται ότι οι συμμετέχοντες θα φύγουν με ιδέες για το πώς να χτίσουν την ικανότητα σε προσφορές τελευταίας τεχνολογίας στις βιβλιοθήκες τους μέσω της αναβάθμισης του προσωπικού και της δια-ιδρυματικής συνεργασίας.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το αρχικό δελτίο τύπου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας